2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir layihamdır. Bu tasarım, çoklukla her seviyede cephe değalışveriştiren bir dizi açılı iniş ve merdiven ciğererir ve yetersiz yahut sıkerke alanlarda düzın bereketli bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.
Umumi amacı insanoğluın binayı dokunca kararlamadan bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri zemin allıkır.
Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün alım satımi örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin partner noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.
Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının ne açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın takkadak rastgele bir marifet kayranı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.
Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve uygun fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.
Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşatır bu tür kapıların en koca kazanımı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.
Eğer bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış bapsı alegori yapı bitirme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe gereğince karınstrüktürsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı henüz buna rabıtalı olarak daha ucuz olmaktadır.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, sıklet taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına peklik dereceleri dahil bulunmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yönı sıra opsiyonel olarak kızılınan hidrolik kol ile elan sık yararlanma sağlanabilir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya Yangın Kapısı yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Skolastik dokumalarda ve yangın merdiveni meydanı ensiz olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına imkân vermektedir.
ürkü pas sebebiyle ciğererden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış yapılabilir.